56 pizsama

Videósorozat. Tíz család, 56 gyerek. Több gyerek=több gond?

Nagyon szerettem ezt a sorozatot a kitalálástól a forgatáson keresztül a vágásig. Izgalmas volt belelátni kicsit a családok életébe, rutinjaiba, értékrendszereibe, megoldásaiba. Izgalmas a mai napig átszűrni magamon - én hogy csinálnám, nálunk ez hogy van, mi mit és miért csinálunk másképp.... Minden és mindenki tükör, ha tudom annak látni. 

A videókhoz kapcsolódó írások itt, az utolsó 4 bejegyzésben Rácz Zsuzsa, Kepes András, Dés András és Bárdos András: http://56pizsama.reblog.hu/oldal/4#commentsDiv


megnézem
 

Élni jó - 1 perc plusz

Videósorozat 

Jópár éve, mikor ez a sorozat kipattant a fejemből, rengeteg kesergést, panaszkodást hallottam úton-útfélen. Én is voltam már jobban, mint akkoriban, mégis úgy éreztem: élni jó! Nagyon és rettentően és iszonyúan. De mégis mi a pláne benne? Család, barátok, munkák - ezek túl tág fogalmak nekem, általánosítások és agyból jönnek. Azt a választ találtam magamban, hogy a gyomromban és mellkasomban létrelévő, sokszor csak röpke pillanatig tartó érzések miatt. Ezeket kiválthatja bármi: egy gesztus, egy élőlény, helyzet vagy szín - a befogadón múlik, nem az adott dolgon. Az Élni jó c. egyperces etűdökkel (az 51 részes sorozat anno a közszolgálati tévének készült) érzéseket akartam megfogni, visszaadni és adni.


megnézem
1